rEGULAMENT
GHID DE PARTICIPARE

REGULAMENT/ GHID TEHNIC

 

Denumire: MTB Colinele Moldovei

 

Data: 27 mai 2023

 

Localitate: Flămânzi / jud Botoșani

 

 

 

DESCRIERE:

 

MTB Colinele Moldovei este o competiție de ciclism MTB deschisă oricărui ciclist profesionist sau amator, înregistrat sau nu într-un club de ciclism care se prezintă cu o bicicletă în bună stare tehnică, cu un minim de echipament și experiență, cunoștințe în domeniu și cu o stare de sănătate care să-i permită efortul fizic. Casca de ciclism este obligatorie și nu se va permite startul în lipsa ei.

 

MTB Colinele Moldovei este organizat de Asociația Leader Colinele Moldovei, alături de Asociația Club Sportiv Cupa Moldovei cu sprijinul Primăriei Flămânzi.. Participarea la această competiție se face pe propria răspundere, prin luarea la cunoștință a regulamentului înainte de înscriere și a declarației pe proprie răspundere privind starea de sănătate și pregătire fizică. În cazul minorilor, răspunderea este comună a minorului și a unui părinte (tutore legal), prin semnarea înaintea startului a  „Angajamentului de participare” de către  părinte/tutore legal.

 

Luarea la cunoștința a declarației și angajamentului confirmă citirea, înțelegerea și acceptarea acestui regulament. Definitivarea înscrierii prin completarea formularului de înscriere, presupune citirea, luarea la cunoștință și asumarea acestui regulament de către participant.

 

Formatul cursei este XCM (Cross Country Marathon). 

 

 

Cap. I: Înscrierea concurenților, taxa de participare și pachetul de start:

 

Înscrierea se poate face online pe www.mtbcolinelemoldovei.ro până la data de 25 mai 2023. 

 

Posibilități de înscriere:

 

în ziua concursului, înscrierile se pot face la locul de start (dacă această posibilitate va fi admisă de organizatori).

Înscrierea în categorii se face în funcție de vârsta împlinită în anul concursului, 2023 (chiar dacă este ulterioară competiției).

Pachetul de start: număr de concurs, cadou din partea organizatorilor, prânzul cicliștilor, medalie de finisher. <br>Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica conținutul pachetului de start. 

 

Serviciile destinate procesului de înscriere și management al participanților se  face de către www.cronometrajonline.ro . Toate solicitările legate de înscrieri se trimit la adresa contact@cronometrajonline.ro

 Sportivii vor fi premiați cu medalii/trofee, diplome, cadouri de la parteneri.

Medical: Cea mai apropiată unitate medicală este Clinica Medicala Flămânzi și Spitalul Spitalul Județean Botoșani. La eveniment se va asigura echipaj medical/ ambulanță eventual voluntari Crucea Roșie.

 

Pentru a fi validată înscrierea la acest concurs  trebuie bifată opțiunea “Am citit și sunt de acord cu regulamentul concursului” precum și “Declar că sunt apt din punct de vedere medical”.

 

Capitolul 2: Zona de start/finish : Centrul orașului Flămânzi

 

Zone de alimentare / asistentă tehnică: 1

 

Zone de alimentare:  1

 

Zone tehnice :1

 

Puncte de control: 1

 

Mașini de interventie:   minim 2 mașini

 

Ambulanță: 1

 

Prim Ajutor: 1 puncte

 

Jandarmerie: DA

 

Zona echipe : 1 zonă dedicată corturilor de echipe lângă Start/Finish

 

Contact urgențe și recuperare de pe traseu: 0721229365!

 

Responsabil trasee: Valeriu Catargiu / 0721229365

 

Contact înscrieri/validări: contact@cronometrajonline.ro, Bogdan Lefter/ 0748701717

 

Contact Voluntari: TBA!

 

Cap. 3 Categorii de vârstă și premii:

 

Înscrierea se poate face în cadrul  următoarelor Categorii/ același sistem folosit in cadrul circuitului Cupa Moldovei. Rolul e de a facilita calculul final al clasamentului pentru circuit și desemnarea campionilor Moldovei la mtb (adulți).

 

Adulți:

 

Traseul:

• Feminin 14 – 18 ani;

• Feminin 19 – 29 ani;

• Feminin 30 – 39 ani;

• Feminin 40 – 49 ani;

• Feminin 50+ ani;

 

• Masculin 14 – 18 ani;

• Masculin 19 – 29 ani;

• Masculin 30 – 39 ani;

• Masculin 40 – 49 ani;

• Masculin 50+ ani.

 

Copii:

Tură 2-4 km.

 

copii 5-6 ani

copii 7-8 ani

copii 9-10 ani

copii 11-12 ani

copii 13-14 ani

Premii :

 

Diplome electronice și medalii sau trofee.

 

Toți cei care termină probele de concurs, primesc medalie de FINISHER și diplomă de participare (format electronic)

      2. Înscrierea în categorii se face în funcție de vârsta împlinită în anul concursului, 2022 (indiferent dacă este înainte sau după data competiției).

 

      3. toate categoriile de vârstă vor fi premiate cu diplomă și medalie sau trofeu, indiferent de numărul de participanți. Nu vor exista comasări, decât în situația în care organizatorul hotărăște să premieze cu premii în bani și categoriile de vârstă. În acest caz, numărul minim de participanți este de 5 sportivi. Acest lucru va fi comunicat din timp.

 

STARTUL va fi comun pentru categoriile de vârstă aferente fiecărui traseu. Cursa de copii va avea oră de start diferită. La fel, pot interveni schimbări de program și decalaje în funcție de situația epidemiologică de la momentul competiției, de restricțiile și normele legale.

 

 

 

 Cap.4  Programul evenimentului:

 

PROGRAMUL MTB Colinele Moldovei

Vineri, 26 mai 2023

17:00 – 20.30 – predare kituri catre cei inregistrati.

 

Sâmbătă, 5 august 2023

7:00 – 9:00 – predare kituri și înscrieri în regim special

9:00 – ședință tehnică

9:15 – START comun copii

10:15 – START comun adulți

12:30 – masa de pranz

14:30 – Premierea

 

* Programul este cu caracter orientativ, bazat pe experiențele anterioare. 

Cap. 5 Obligațiile concurenților:

 

– furnizarea de informații corecte și complete la înscriere.

– utilizarea unei căști de protecție este OBLIGATORIE pe toată durata parcurgerii traseului.

– montarea numărului de concurs în mod vizibil pe ghidonul bicicletei, în față și pe spatele tricoului de concurs. Acesta nu poate fi demontat decât după trecerea liniei de sosire sau după validarea abandonului de către organizatori.

– respectarea întocmai a traseului și trecerea pe la fiecare punct de control al turei la care participă (este interzisă folosirea scurtăturilor)

– respectarea limitei de timp, prezentate la capitolul Trasee. Concurenții care nu se încadrează în acest timp sunt înregistrați automat ca „abandon”.

– deplasarea ordonată în coloană, în urma mașinii de poliție de la start până la ieșirea de pe șosea, dacă va fi cazul.

– respectarea regulilor, sfaturilor și indicațiilor organizatorilor și ale polițiștilor de pe traseu și a regulilor speciale în zona de frontieră.

– atenție, prudență și respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice (în zonele traseului în trafic deschis, înainte de start și după sosire).

– atenție și prudență la deplasarea pe traseu în afara șoselei, la eventualele obstacole care pot interveni – oameni, animale, căruțe, autovehicule, crengi etc.

– adaptarea vitezei și stilului de pedalat în porțiunile semnalizate ca fiind dificile.

– atenție la schimbările de direcție ale traseului (unele vor fi mai înguste dar semnalizate corespunzător)

– comportament fairplay față de ceilalți concurenți.

– este interzis comportamentul care creează situații periculoase pentru propria persoană sau pentru ceilalți concurenți.

– sunt interzise utilizarea bicicletelor electrice, cu motor, a motocicletelor, tractarea de către un alt vehicul (excepție după validarea abandonului de către organizatori), utilizarea de ajutoare din afara concursului.

– anunțarea la primul post de control (sau la numerele de telefon de contact puse la dispoziție de organizatori) a oricărei probleme serioase sesizate pe traseu, inclusiv abandonul. Abandonul se anunță DOAR DE CĂTRE CONCURENT telefonic sau la punctele de control/alimentare, unde va staționa pentru a fi retras de pe traseu de către organizatori. Orice implicare a însoțitorilor în anunțarea unui abandon nu va fi luată în considerare.

– este interzisă aruncarea pe traseu a ambalajelor, deșeurilor sau a altor obiecte care nu sunt biodegradabile (în acest sens vor fi disponibile în punctele de control locuri special amenajate).

– respectarea naturii și a persoanelor întâlnite pe traseu.

– respectarea regulilor și conduitei în zona de frontieră.

 

– participarea la MTB Colinele Moldovei se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a capacității de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală.

 

– fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la organizarea evenimentului nu se fac responsabili pentru actele de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.

 

Orice accident provocat în care este implicat un concurent, survenit în timpul desfășurării maratonului, din nerespectarea regulamentului și/sau a regulilor de circulație legale va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.

 

Concurenții își dau acordul prin înscrierea în concurs, pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, pentru utilizarea fotografiilor din concurs,în scopul exclusiv al promovării evenimentului.

 

 

 

Cap. 6 Declarații:

 

Prin acceptarea regulamentului, bifând în formularul de înscriere, concurentul declară pe propria răspundere că:

 

– este apt din punct de vedere fizic, psihic și medical, să participe la competiția sportivă „MTB Colinele Moldovei ”. Exonerează  organizatorii și persoanele care au legătură cu aceștia (sponsori, parteneri, angajați, voluntari, oficiali) de orice răspundere în legătură cu orice tip de pretenții ar putea avea el și succesorii lui pentru orice eventuale accidentări, boală, deces sau alte probleme medicale care ar putea apărea pe parcursul desfășurării competiției la care participă.

– a luat cunoștință despre toate aspectele legate de participarea efectivă la competiție și de riscurile care pot interveni, din regulamentul competiției.

 

– este de acord cu utilizarea de către organizator, precum și de către partenerii ori sponsorii săi, a numelui, fotografiilor si imaginilor video, precum și a citatelor în scopuri promoționale și/sau de marketing, sau în scopul promovării evenimentelor organizate sau co-organizate de Asociația Leader Colinele Moldovei

 

În sensul celor de mai sus, concurentul își asumă întreaga responsabilitate pentru orice vătămare sau prejudiciu pe care îl poate suferi ca urmare a participării la competiție.

 

Cap.7

 

Diverse:

Organizatorii își rezervă dreptul de a folosi imaginea și numele concurenților în materiale de promovare a evenimentului (actual sau viitor) și în alte materiale de evaluare/prezentare a proiectului reprezentat de „MTB Colinele Moldovei ”.

 

În caz de forță majoră organizatorii își rezervă dreptul de a anula competiția.  Eventualele cheltuieli adiacente nu intră în responsabilitatea organizatorilor.

 

Datele personale menționate în formularul de înscriere  sau în fișele de premiere, NU vor fi înstrăinate și nici folosite în alte scopuri decât pentru verificarea corectitudinii încadrării în categoria de participare și pentru eventuale raportări către instituțiile finanțatoare ale statului.

 

  2. TRASEE și timp regulamentar:

 

Inregistrarile GPX  si descrierea traseelor se gasesc aici: https://www.maratonulnordului.ro/trasee/ iar mai jos este harta turei de maraton/XCM MTB  2022(tura lungă)**

 

TRASEE 2023:

 

Distanța: aprox 27 – 30 km

 

Responsabil traseu: Valeriu Virgil Catargiu

 

HARTA va fi comunicata dupa definitivarea noilor trasee competitionale, din noua locatie mtb.

 

** Eventuale modificări pe traseu, din cauza situației din teren găsită în anul competiției, vor fi anunțate din timp, iar gpx-urile update-ate.

 

 

 

Timpul regulamentar:

 

Traseu scurt :4 (patru) ore

COPII: astfel încât să nu perturbe orarul de start de la probele de adulți.

 3. VOLUNTARI

 

Voluntarii  de la MTB Colinele Moldovei vor fi aleși dintre tinerii din zonă și vor asigura siguranța si confortul participanților pe traseele de concurs, punctele de control și de alimentare, precum și managementul logistic în zona de start/finish.

 

 

 

 

 

Anexa 2: Angajamentul de participare pentru minori

 

 

 

MTB Colinele Moldovei

 

5 august 2023 – Comuna Dersca, Jud. Botoșani

 

 

 

 

 

Nume și prenume concurent …………………………………………………………………………..

 

(complet)

 

CNP concurent …………………………………………………….

 

Subsemnatul(a) ……………………………………………………………………………………………..

 

domiciliat la adresa …………………………………………………………………………………………

 

posesor al B.I./C.I …………………………, telefon de contact………………………………………

 

în calitate de participant/părinte/tutore legal al concurentului declar pe propria răspundere că eu/fiul meu/fiica mea este apt/a  sunt/este apt din punct de vedere medical să participe la concursul

 

MTB Colinele Moldovei 2023, la proba  ….

 

Ne asumăm responsabilitatea pentru participare și ne dăm acordul ca se va respecta regulamentul afișat anterior pe site-ul www.mtbcolinelemoldovei.ro

 

Semnatura parinte/tutore legal,

 

……………………………………………………………………………..